1 / 4
Mine
2 / 4
Mine
3 / 4
Mine
4 / 4
Mine

بخش معدن

كشور ايران با توجه به موقعيت و ساختار زمين­ شناسي خاصي كه دارد از پتانسيل معدني نسبتاً خوبي برخوردار است و تنوع مواد معدني كشف شده در گذشته شاهدي بر اين مدعاست. از طرفي در نيمه دوم دهه آخر قرن بيستم بخش قابل توجهي در حدود 50% از سرمايه‌گذاري­ هاي معدني جهان روي دو فلز مس و طلا صورت گرفته است از اين نظر اكتشافات ذخاير طلا در جهان در سال­هاي اخير از شكوفايي خاصي برخوردار است. كشور ما نيز در راستاي نيل به اهداف مقدس جمهوري اسلامي و تحت تأثير اين حركت جهاني سرمايه‌گذاري گسترده‌اي را در زمينه معدنكاري طلا آغاز نموده است. فعاليت گسترده‌اي در زمينه اكتشاف، بهره‌برداري و استحصال فلز طلا توسط بخش دولتي و خصوصي در نقاط مختلف كشور در جريان است و اميد مي‌رود با كشف ذخاير جديد و بهره‌برداري از آن­ها سهم كشورمان در توليد جهاني اين فلز استراتژيك افزايش يابد.
بر اساس بررسي ­ها و گزارشات گروه باستان­شناسان ميراث فرهنگي خراسان چنين استنباط شده كه در ايام بسيار قديم عمليات اكتشافي و معدني در اين محدوده انجام شده است به گونه‌اي كه برخي سابقه معدنكاري در اين منطقه را قبل از ميلاد مسيح تا قرن هفتم هجري برآورد كرده‌اند. همچنين وجود و وفور آثار معدنكاري شدادي شامل حفريات معدني قديمي (تونل‌ها، ترانشه‌ها و فضاهاي استخراج شده)، سرباره‌هاي ذوب و باقيمانده آسياب‌هاي سنگي شواهد ديگري بر اين مدعاست كه در زمان­هاي قديم، استخراج، استحصال و ذوب طلا در منطقه رايج بوده است. بعضي اسامي جغرافيايي كه اشاره به وجود كاني‌سازي طلا و معدنكاري قديمي دارند نيز جالب توجه است از آن جمله مي‌توان به نام­هايي نظير قله كوه­زر و كال­زر در داخل محدوده كانسار طلا، روستاي زرمهر در فاصله 18 كيلومتري جنوب شرق روستاي فديهه و كال زرنوخ در حدود 20 كيلومتري جنوب روستاي زرمهر اشاره نمود.
حجم عمليات معدنكاري شدادي با توجه به سختي سنگ­هاي معدني منطقه، كم نظير و تحسين‌برانگيز است. اين حفريات در محل زون‌هاي باريك كاني‌سازي بصورت شكاف و شبه تونل و در محل زون‌هاي عريض كاني‌سازي به شكل اتاقك­هاي كوچك و بزرگ، تونل و چاهك مي‌باشند. ساكنين روستاي فديهه به اين حفريات معدني، مس‌كن مي­گويند. اين در حالي است كه شواهد ژئوشيميايي رسوب آبراهه‌اي و زمين‌شناسي مبني بر كاني‌سازي غني از مس در اكثر زون­هاي كاني‌سازي وجود ندارد و روشن است كه هدف اصلي اين معدنكاري شدادي طلا بوده است. اكثر اين حفريات شدادي داراي اسامي محلي هستند مانند: غاركفتري، چاك عليرضا، غارصالحه و.
   در سال 1377 گروه صنعتی و معدنی زرمهر فعالیت اکتشافی خود را به صورت سیستماتیک و علمی در محدوده معادن کوه زر آغاز نمود. این اکتشافات به صورت بسیار گسترده و با استفاده از گروه متخصص و مجرب ایرانی انجام شد که نهایتا در سال 1383 موفق به کسب پروانه بهره برداری این معدن گردید .
 
كانسار طلاي كوه­زر  در180 كيلومتري جنوب مشهد و 40 كيلومتري شمال غرب تربت‌حيدريه، در بخش بايگ از توابع شهرستان تربت حيدريه و به مركزيت شهر بايگ (22 كيلومتري تربت حیدریه) واقع است. روستای فدیهه، نزديك­ترين آبادي در فاصله 5 كيلومتري شمال كانسار طلاي كوه­زر (38 كيلومتري تربت حیدریه) قرار دارد. كوتاه­ترين راه دسترسي به منطقه كوه­زر از طريق جاده آسفالته تربت حيدريه بايگ فديهه می­باشد. تعدادي راه مواصلاتي خاكي ارتباط روستاي فديهه را با نقاط مختلف در داخل محدوده اكتشافي ایجاد می­نماید.

وضعیت زمین شناسی وکانی سازی منطقه
 معدن طلای زرمهر با بیش از هفده کیلومترمربع وسعت، دارای 33 زون کانی سازی بوده که بصورت رخنمون های سطحی در محدوده گسترش دارند. در این محدوده آبرفت­های جدید و قدیم مشاهده میگردد که رخنمون بالادست این آبرفت ها شامل ولکانیک های ائوسن و توده های نفوذی گرانودیوریت شمال کاشمر بوده که در این تشکیلات اندیس­های متعدد طلا و مس شناسایی شده است.

عنصر طلا
طلا فلزی گرانبهاست که در زبان فارسی به زر، فرانسه به OR، انگلیسی و آلمانی به gold ، ایتالیایی به ORO و عربی به ذهب معرفی می گردد.  
این فلز به سبب داشتن بعضی خصوصیات فیزیکی شامل: خاصیت چکش خواری، نقطه ذوب 1064 درجه سانتی گراد، نقطه جوش 2700 درجه سانتی گراد و دانسیته 3/19 گرم بر سانتی مترمکعب حائز اهمیت می­باشد.سختی این فلز بر حسب جدول موس برابر 3-5/2 است.طلا از نظر خواص شیمیایی  یکی از خنثی ترین فلزات محسوب میگردد و در مقابل قویترین محلولهای قلیایی مقاوم است و در تیزاب سلطانی به راحتی حل میشود. کانه سنگ طلا با استفاده از روش­های بهره ­برداری از معادن استخراج شده و در واحدهای فرآوری از باطله جدا و استحصال می­گردد. گروه صنعتی و معدنی زرمهر مجموعه­ ای پیشگام در زمینه اکتشاف، استخراج و فرآوری فلزات گران­بها می­باشد.


Hollywood Sign on The Hill

بخش آزمایشگاه

شرکت دانش بنیان گروه صنعتی معدنی زرمهر با دارا بودن آزمایشگاه تخصصی آنالیز طلا و نقره در کانسنگ ها، مصنوعات و شمش ها موفق به اخذ پروانه اکرودیته آزمایشگاه در سال 1388 از اداره استاندارد و همچنین پروانه کاربرد علامت استاندارد تشویقی برای محصول شمش طلا در سال 1394 گردیده است .

Hollywood Sign on The Hill

بخش تولید

عملیات ساخت و نصب ماشین آلات کارخانه فرآوری گروه صنعتی و معدنی زرمهر در آذرماه 1384 توسط تیم متخصصین ایرانی آغاز و در سال 1387 به بهره برداری رسید. خوراک کارخانه از معدن طلای کوه زر که در مجاورت کارخانه قرار دارد تامین می شود

Hollywood Sign on The Hill

بخش ماشین آلات

واحد ماشین آلات گروه زرمهر از شهریور ماه 1400 به طور رسمی فعالیت خود را با استفاده از نیرو های متخصص و مجرب و باتجربه در محل کارخانه و معادن فلزی و غیر فلزی شروع کرده و با رعایت استانداردها در امر تعمیرات و نگهداری ماشین آلات ایفای نقش نموده است

Hollywood Sign on The Hill

کارخانه فرآوری کائولن

شرکت دانش بنیان گروه صنعتی معدنی زرمهر فاز اول مجتمع فرآوری کائولن خود را به ظرفیت 250 هزار تن در سال و با بهره گیری از کارشناسان مجرب این حوزه و به پشتوانه سه سال مطالعات میدانی ، استفاده از دانش فنی مشاوران داخلی و خارجی ، انجام تست های متعدد فرآوری ( در مقیاس آزمایشگاهی و پایلوت ) و نیز مطالعات گسترده در بازار مصرف کائولن های فرآوری طراحی ، تکمیل و به بهره برداری رسانده است